Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi dvobroj Župnog lista župa Karlovca i okolice

Karlovac (IKA)

Iz tiska je izišao božićni dvobroj Župnog lista župa Karlovca i okolice, izvijestili su iz Hrvatskog nacionalnog svetišta sv. Josipa.

„I u ovom digitalnom vremenu ima mjesta za ‚stare novine‘ kakvim smatramo Župni list koji redovito izlazi još od 1967. godine, odnosno od 1965. kada je kao preteča Župnom listu dvije godine izlazio list Naša župa. Upravo taj kontinuitet jest jedan od motiva zašto i dalje priređujemo Župni list“, napisano je u uvodniku novog dvobroja.

Župni list donosni bogatstvo duhovne i mnoge druge ponude i ostvarenja koja se zbivaju u Crkvi u Karlovcu.

Godina svetog Josipa darovana od pape Franje obilježila je i Karlovac, s obzirom na to da Karlovac čuva Hrvatsko nacionalno svetište svetog Josipa te je sveti Josip zaštitnik, ne samo Hrvatske, već i Karlovca i Karlovačke županije. Popisom hodočasničkih skupina, te predvoditelja misnih slavlja i zborova koji su animirali pjevanje, kao i osoba koje su svjedočile svoju vjeru u svetištu svetog Josipa svjedoči o brojnim hodočasnicima iz različitih krajeve Lijepe Naše, ali i mnogih krajeva svijeta koji rado posjećuju crkvu na Dubovcu.

Novi broj Župnog lista donosi i izvješća iz slavlja mladih misa dvojice karlovačkih mladomisnika, te druga pastoralna ostvarenja vjernika Karlovca i okolice. Karlovački župnici

u Župnom listu daju precizne upute i raspored blagoslova obitelji koji se tradicionalno slavi u božićno vrijeme.

Božićni dvobroj Župnog lista može se nabaviti u crkvama karlovačkih župa.