Budi dio naše mreže
Izbornik

Novo vodstvo Vijeća franjevačkih zajednica u Hrvatskoj i BiH

Rama-Šćit (IKA)

U Franjevačkom samostanu Uznesenja BDM na Šćitu - Rama u utorak 14. svibnja održana je redovita sjednica Vijeća franjevačkih zajednica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Na jutarnjem dijelu sjednice Vijeća svoje je izvješće podnijela dosadašnja predsjednica VFZ-a s. Kata Karadža, provincijska predstojnica školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina te su se razmatrala tekuća pitanja. Nakon izvješća pristupilo se izboru novoga vodstva VFZ-a.

Za predsjednika Vijeća izabran je fra Jozo Marinčić, provincijalni ministar Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Za potpredsjednicu izabrana je s. Darija Jovanović, vrhovna poglavarica Družbe sestara franjevki od Bezgrešnog Začeća iz Dubrovnika, a za trećeg člana Predsjedništva s. Emila Barbarić, provincijalna predstojnica Provincije Krista Kralja kćeri milosrđa.

Osim izbornog dijela sjednice, članovi VFZ-a raspravljali su o djelovanju pojedinih tijela kojima upravlja Vijeće te donijeli zaključke koji će spomenuti rad učiniti prepoznatljivijim i djelotvornijim. Članovi su poslušali i izvješće ravnatelja Franjevačkog instituta za kulturu mira fra Bože Vulete te su raspravljajući o novim oblicima djelovanja Instituta izglasali povjerenje dosadašnjem vodstvu.