Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-jozo-marincic

Dan molitve za svećenička i redovnička zvanja u Sarajevu

U povodu 59. svjetskog dana molitve za duhovna zvanja i Nedjelje Dobrog Pastira Povjerenstvo za pastoral zvanja pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH organiziralo je u četvrtak 5. svibnja u crkvi sv. Nikole Tavelića u Sarajevu molitveno bdjenje.

Započeo izborni kapitul Franjevačke provincije Bosne Srebrene

Na blagdan Sv. Marka, 25. travnja, na Franjevačkoj teologiji u sarajevskom naselju Nedžarići započeo je izborni kapitul Franjevačke provincije Bosne Srebrene na kojemu se bira novi provincijalni ministar te članovi uprave, prenosi nedjelja.ba.

Provincijal Marinčić predvodio misu u sarajevskoj katedrali uoči Dana posvećenog života

Predsjednik Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine fra Jozo Marinčić, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene, u večernjim satima 1. veljače u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio je misu uoči Dana posvećenog života koji se slavi na blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu, izvijestila je KTA.

Svečani zavjeti četvorice franjevaca Bosne Srebrene

Četvorica mladih franjevaca Franjevačke provincije Uzvišenja Svetoga Križa – Bosne Srebrene položila su u nedjelju 10. listopada, u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog u Busovači, svečane (doživotne) zavjete u Redu manje braće, objavila je Provncija, a prenijela KTA.

Održana 19. skupština Konferencije VRPP BiH

Devetnaesta skupština Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine (KVRPP BiH) održana je u subotu 4. rujna u prostorijama hotela „Lavanda“ na području Župe sv. Jakova apostola u Međugorju pod predsjedanjem predsjednika Konferencije fra Joze Marinčića, objavljeno je na portalu KVRPP-a BiH, a prenosi KTA.

Susret Uprave Franjevačke provincije Bosne Srebrene s gvardijanima

Sjednica Uprave Provincije Sv. Križa - Bosne Srebrene sa svim provincijskim gvardijanima održana je 17. lipnja na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Na sastanku je također sudjelovao fra Božo Vuleta, franjevac Splitske provincije Presvetog Otkupitelja i nedavno imenovani generalni vizitator Provincije Bosne Srebrene.

1 2