Budi dio naše mreže
Izbornik

Nuncij Lingua i muftija Hasanović o nastavku dobre suradnje 

Zagreb (IKA)

U prostorijama Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj održan je 7. studenoga sastanak muftije dr. Aziza Hasanovića i novog apostolskog nuncija u RH nadbiskupa Giorgija Lingua.

Muftija Hasanović poželio je dobrodošlicu novom apostolskom nunciju mons. Lingui. Suradnja između Apostolske nuncijature u Zagrebu i Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj je i do sada bila iznimno dobra te će se ona nastaviti razvijati i u budućnosti.

Muftija Hasanović obavijestio je nuncija Lingua da će se za predsjedavanja Hrvatske Europskom unijom u Zagrebu održati konferencija koja za cilj ima okupiti sve relevantne predstavnike vjerskih zajednica kako bi se prisjetili potpisivanja Povelje o ljudskom bratstvu koju su papa Franjo i veliki imam džamije Al-Azhar Ahmad Al-Tayyib ove godine potpisali u Abu Dhabiju.

Muftija je ocijenio da su odnosi među vjerskim zajednicama u Hrvatskoj vrlo dobri i da se oni stalno unapređuju. Mons. Lingua zahvalio je muftiji na prijamu te je izražena spremnost da se suradnja nastavi razvijati i dalje, objavljeno je na mrežnim stranicama Islamske zajednice.