Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nuncij-lingua

Nuncij Lingua pohodio Križevačku eparhiju

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua pohodio je 1. rujna vladiku Milana Stipića i svećenike Križevačke biskupije okupljene na duhovnim vježbama u Križevcima.

Nuncij Lingua predvodio slavlje Velike Gospe u Molvama

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua predvodio je u nedjelju 15. kolovoza središnje euharistijsko slavlje svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u svetištu u Molvama.

Nuncij Lingua posjetio Pakrac

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua u pratnji tajnika Nuncijature mons. Alfreda Rayana D'Souze posjetio je 30. lipnja Pakrac.

VIDEO Počela svečana proslava dominikanskih jubileja

Svečanim misnim slavljem koje u crkvi Kraljice sv. Krunice u Zagrebu na blagdan sv. Tome Akvinskog, 28. siječnja, upravo predvodi apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua hrvatska dominikanska obitelj započinje proslavu 800. obljetnice rođenja za nebo svoga utemeljitelja sv. Dominika i 800 godina od dolaska dominikanaca na hrvatske prostore.

Križevo u sisačkoj katedrali

Svetkovina Uzvišenja sv. Križa, zaštitnika sisačke katedrale, svečano je proslavljena u ponedjeljak 14. rujna misnim slavljem koje je predvodio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem, generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem i trideseta svećenika. 

Nuncij Lingua: I sv. Mauro plakao je s kršćanima Istre

Svetkovina sv. Maura, zaštitnika Porečke biskupije i grada Poreča, proslavljena je u četvrtak 21. studenoga svečanim misnim slavljem koje je u porečkoj katedrali predvodio apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua, kojemu je to bio ujedno i prvi posjet Porečkoj i Pulskoj biskupiji od preuzimanja službe u Hrvatskoj.

1 2