Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nuncij-lingua

Nuncij Lingua stavio palij na ramena nadbiskupa Kutleše

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua stavio je metropolitanski palij na ramena splitsko-makarskoga nadbiskupa i metropolita Dražena Kutleše na početku misnoga slavlja u subotu 9. srpnja, na blagdan blažene Marije Propete Petković, u crkvi Svete obitelji u Solinu.

Nuncij Lingua pohodio Križevačku eparhiju

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua pohodio je 1. rujna vladiku Milana Stipića i svećenike Križevačke biskupije okupljene na duhovnim vježbama u Križevcima.

Nuncij Lingua predvodio slavlje Velike Gospe u Molvama

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua predvodio je u nedjelju 15. kolovoza središnje euharistijsko slavlje svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u svetištu u Molvama.

Nuncij Lingua posjetio Pakrac

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua u pratnji tajnika Nuncijature mons. Alfreda Rayana D'Souze posjetio je 30. lipnja Pakrac.

VIDEO Počela svečana proslava dominikanskih jubileja

Svečanim misnim slavljem koje u crkvi Kraljice sv. Krunice u Zagrebu na blagdan sv. Tome Akvinskog, 28. siječnja, upravo predvodi apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua hrvatska dominikanska obitelj započinje proslavu 800. obljetnice rođenja za nebo svoga utemeljitelja sv. Dominika i 800 godina od dolaska dominikanaca na hrvatske prostore.

Križevo u sisačkoj katedrali

Svetkovina Uzvišenja sv. Križa, zaštitnika sisačke katedrale, svečano je proslavljena u ponedjeljak 14. rujna misnim slavljem koje je predvodio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem, generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem i trideseta svećenika. 

1 2