Budi dio naše mreže
Izbornik

O. Čirko nakon potresa: Unatoč krizi i kušnjama Bog nas voli

Zagreb (IKA)

Remetski župnik o. Antonio Mario Čirko je nakon potresa koje je oštetilo svetište Majke Božje Remetske u video-poruci uputio riječi ohrabrenja.

Govoreći iz teško oštećene crkve u Remetama, o. Čirko poručio je „da nas unatoč krizi, i kušnji, Bog voli i nikada nas ne ostavlja“.

„Bog je uvijek nazočan među nama. Netko će reći: ovo je Božja kazna. Ne, nema Božje kazne. To bih htio da nam svima bude jasno. Bog ne kažnjava. Nego, možemo si postaviti pitanje: Što nam Bog želi reći?! Ovo su vremena kušnje gdje je potrebno napraviti jedan naš ‘reset’. Bogu hvala, imamo sve sigurnosti, ali također se vidi da se može sve odjednom promijeniti. Kada je Bog na prvome mjestu, tada stvari dolazi na pravo mjesto. Evo zato, iz ovoga svetišta koje je, kao što vidite, oštećeno, ujedinimo se svi zajedno i ohrabrimo. Bog nikada ne napušta čovjeka. Bog je uvijek među nama. Pogledajmo u svoje srce i to ćemo osjetiti. Na poseban način sve vas pozivamo da se molimo i za djevojčicu Anamariju kojoj se bore za život“, poručio je o. Čirko.
Uputio je i molitvu Gospi Remetskoj: „Gospo Remetska Advocata Croatiae, moli za nas. Ljekarno nebeska, Pharmacopaea Coelestis, moli za nas. Gospa je naša zagovornica. Gospa je naša majka. A nijedna majka ne napušta svoje djece. Bogu hvala na toj našoj sigurnosti. Bogu hvala na daru vjere. Bogu hvala na daru pouzdanja. Bogu hvala na daru ljubavi koji smo pozvani na poseban način širiti ovih dana, biti blizu potrebnima, ponašati se odgovorno. Ali s druge strane, ne zaboraviti – bit će sve dobro. Sve vas pozdravljam. Hvaljen Isus i Marija. Bit će sve dobro. Bog je s nama. I sveci i svetice Božje. Amen. Gospa Remetska, moli za nas“.