Budi dio naše mreže
Izbornik

Obećanja Frame Slavonski Brod

Slavonski Brod (IKA)

Tijekom slavlja mise u predvečerje svetkovine Presvetog Trojstva slavlja, u subotu 29. svibnja, u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu petero članova Franjevačke mladeži Slavonski Brod obnovilo je svoja krsna obećanja.

Krsna obećanja obnovili su Marta Marjanović, Lea Pocintela, Beatricija Barić, Veronika Polić i Dominik Šnajder te ujedno obećali živjeti Evanđelje u bratstvu Franjevačke mladeži po primjeru sv. Franje.

Pod geslom uzetim iz Evanđelja po Mateju „I evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta“ (Mt 28,30) misu s obećanjima predslavio je fra Josip Stanković, OFM Cap., iz Zagreba. Uz njega su suslavili duhovni asistent Frame Slavonski Brod fra Siniša Dominik Pucić, gvardijan fra Klaudije Milohanović i fra Josip Ivkić.

Govoreći o karizmi misionara fra Josip je u homiliji naglasio da su svi kršćani pozvani biti misionari u svojoj sredini, obitelji, na radnom mjestu, u crkvi i društvu. Članovima Frame poručio je da za njih posebno vrijede riječi sv. Franje da budu misionari Riječi Božje, da svojim životom svjedoče neizmjernu Božju ljubav prema svakom čovjeku, a ako je potrebno, da to čine i riječima.

Fra Siniša svakom obećaniku darovao je križić u obliku slova tau – znak sv. Franje. Slavlju su se pridružili i članovi nekoliko mjesnih bratstava Frame iz Osječkoga područnog bratstva.

Pjevanjem su predvodile članice brodske Frame.

Nakon mise, druženje je nastavljeno u prostorijama samostana uz zajedničku večeru.