Budi dio naše mreže
Izbornik

Obilježen Dan očeva u Župi Krista Kralja u Domaslovcu

Zagreb (IKA)

Dan očeva obilježen je u nedjelju, 17. ožujka 2024. tijekom misnog slavlja u Župi Krista Kralja u Domaslovcu.

Misu je u 10:30 predvodio upravitelj Župe vlč. Ante Bojanić. U svojoj homiliji poručio je djeci i roditeljima da moraju biti prijatelji s Isusom kako bi ga mogli upoznati i kako bi drugi mogli u njima prepoznati Isusa. Najprije „srcem“, a onda i dobrim djelima Isusa se treba donositi drugima.

Propovjednik je rekao da kako su Grci iz evanđelja te nedjelje htjeli vidjeti Isusa, tako bi i drugi u njima – koji se svake nedjelje okupljaju oko euharistijskog stola – trebali vidjeti učenike koji Isusa donose drugima. Očevima je vlč. Bojanić poručio da oni prvi moraju, po uzoru na sv. Josipa, biti oni koji će svojoj djeci prenijeti vjeru i svojim primjerom pokazati što znači biti Isusov učenik. Nadalje, djeca su u molitvi vjernika posebno molila za svoje očeve.

Na kraju mise izvedena je kratka predstava „Vrata svetog Josipa“ koja je zamišljena kao emisija u kojoj je ugošćen sv. Josip. On je u predstavi okupljenima prenio poruke, a posebno podijelio s njima kako je to izgledalo kada je bio iznenada od Boga izabran kao Isusov poočim. „Mali novinari“ u predstavi su pitanjima o Josipovom životu htjeli predstaviti i upoznati sveca. Na kraju emisije sv. Josip uputio je poruku svim obiteljima, a posebno očevima kako danas živjeti u ovom svijetu. Poručio je da je sve lakše kada se moli.

Dječji zbor je otpjevao dvije pjesme sv. Josipu i svim očevima, a prije odlaska kućama, svaki je tata dobio na poklon medalju za Dan očeva koju su djeca izradila dan prije na radionici sa župnim animatorima.