Budi dio naše mreže
Izbornik

Obilježen Dan vojne kapelanije „Sveti Petar i Pavao“

Velika Gorica (IKA)

Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji su na službi u vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na Plesu u Velikoj Gorici, u srijedu 29. lipnja proslavili su blagdan svojih nebeskih zaštitnika svetih Petra i Pavla i Dan vojne kapelanije, izvijestila su iz Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je vojni biskup Jure Bogdan u suslavlju vojnih kapelana o. Zdravka Barića, SMM, don Danka Bizjaka i o. Danijela Čole, OCD.

Na misi su prisustvovali i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec, načelnik stožera i zamjenik zapovjednika HRZ-a, zapovjednik 91. KRILA, zapovjednici bojne nuklearno biološko-kemijske obrane, bojne Veze, bivši zapovjednici te članovi obitelji poginulih branitelja hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Misno slavlje svojim su pjevanjem animirali bogoslovi iz Reda braće Blažene Djevice Marije od gore Karmela (karmelićani) iz samostana u Remetama, izvijestila su iz Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.