Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vojni-ordinarijat-rh

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu 5. kolovoza 2022.

U Kninu će u petak 5. kolovoza biti središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“. Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj proslavit će blagdan nebeske zaštitnice Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta.

Poslanica biskupa Bogdana u povodu 25. obljetnice utemeljenja Vojnoga ordinarijata

Prenosimo u cijelosti poslanicu vojnog biskupa Jure Bogdana „U službi Evanđelja, pod Marijinom zaštitomˮ upućenu u povodu 25. obljetnice utemeljenja Vojnoga ordinarijata u Republici Hrvatskoj, a uz proslavu blagdana Gospe Velikoga hrvatskoga krsnog zavjeta – zaštitnice Vojnoga ordinarijata, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Olujaˮ, 5. kolovoza 2022.

Obilježen Dan vojne kapelanije „Sveti Petar i Pavao“

Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji su na službi u vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na Plesu u Velikoj Gorici, u srijedu 29. lipnja proslavili su blagdan svojih nebeskih zaštitnika svetih Petra i Pavla i Dan vojne kapelanije, izvijestila su iz Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.