Budi dio naše mreže
Izbornik

Obilježena osma obljetnica smrti vlč. Mile Ivančića

Zavalje (IKA)

U Župi sv. Franje Asiškog u Zavalju u nedjelju 7. veljače, obilježena je osma obljetnica mučeničke smrti zavaljskog župnika Mile Ivančića.

Misu je predvodio domaći župnik i župnik Boričevca i Donjeg Lapca vlč. Dino Rupčić, a misa zadušnica služena je, zbog epidemioloških razloga, dan ranije. Tragedija se dogodila 8. veljače u župi kod Bihaća na obroncima Plješivice, jedinoj župi Gospićko-senjske biskupije izvan Republike Hrvatske.

U prigodnoj homiliji župnik Rupčić je istaknuo: „Vlč. Mile svoje je svećeništvo živio tiho i samozatajno. Nije težio za crkvenim titulama ni častima, bio je velik u svojoj jednostavnosti. Poput pravednog Joba župnik Mile postavljao je sebi sigurno mnoga pitanja i upućivao Bogu u teškim trenucima svoju žalopojku. No ostao je poput pravednog Joba Bogu vjeran i zahvalan na svakom danu svoga života. Istina svoju smrt nije birao, ali to je bila kruna jednog služenja narodu u zahtjevnim župama kao mučenik i žrtva svoga poziva. Krist je župniku Mili pružio svoju ruku i pridigao k sebi da kroz svoju mučeničku  smrt bude pritjelovljen Kristu patniku“.

Nakon mise na mjesnom groblju na grobu pokojnog župnika Mile Ivančića župnik Rupčić predvodio je molitvu odrješenja.