Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zavalje

Blagdan sv. Franje Asiškog proslavljen u Zavalju

U Zavalju, jedinoj župi Gospićko-senjske biskupije koja se nalazi na teritoriju susjedne BiH, u subotu 3. listopada proslavljen je blagdan nebeskog zaštitnika, sv. Franje Asiškog ili Franćikovo kako ju zovu domaći vjernici. Misu je predslavio župnik župe sv. Ante Padovanskog iz Bihaća fra Bono Tomić u suslavlju mjesnog župnika Dina Rupčića i više svećenika udbinskog dekanata, franjevaca iz Gračaca kao i domaćeg sina fra Petra Žagara iz Ćuntića.

Blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika u Skočaju

Blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika proslavljen je misom koju je predvodio udbinski župnik i dekan preč. Josip Šimatović u nedjelju 9. veljače u filijalnoj kapeli Gospe Lurdske u Skočaju, župa Zavalje.

Velika Gospa u Zavalju

Generalni vikar Gospićko-senjske biskupije mons. mr. Marinko Miličević predslavio je blagdan Velike Gospe u župi Zavalje, jedinoj župi Gospićko-senjske biskupije koja se nalazi izvan državnih granica RH, u susjednoj Bosni i Hercegovini. Suslavio je mjesni župnik Zavalja, kao i Donjeg Lapca i Boričevca Dino Rupčić a župna crkva Sv. Franje Asiškog bila je prepuna domaćih vjernika kao i hodočasnika iz Bihaća i susjednih naselja.

Mons. Blachowiak predvodio slavlja u Donjem Lapcu i na Zavalju

Svetkovina Tijelova ove godine svečano je proslavljena u župi sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu i župi sv. Franje Asiškog na Zavalju. Svečane mise i procesije s Presvetim Oltarskim Sakramentom predvodio je mons. Janusz Stanislaw Blachowiak, prvi tajnik Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj.

Spomen obljetnice smrti zavaljskog župnika Mile Ivančića

U župi sv. Franje Asiškog u Zavalju kod Bihaća na obroncima Plješivice, jedinoj župi Gospićko-senjske biskupije izvan Republike Hrvatske, slavljena je 8. veljače misa zadušnica na šestu obljetnicu tragične smrti zavaljskog župnika Mile Ivančića.

Svetkovina sv. Franje proslavljena u Zavalju

U jedinoj župi Gospićko-senjske biskupije koja se nalazi na teritoriju susjedne BiH Zavalju u subotu 6. listopada proslavljena je svetkovina nebeskog zaštitnika, sv. Franje Asiškog.