Budi dio naše mreže
Izbornik

Obitelji u igri i molitvi kod kapele Majke Triput Divne

Ivanovci (IKA/TU)

U organizaciji Hrvatske schönstattske obitelji i Atletskog kluba iz Bizovca, u subotu 24. lipnja 2023. su se u kapeli Majke Triput Divne u Ivanovcima kraj Valpova okupile obitelji s djecom na Obiteljsko-trenerskom kampu.

Susret je održan drugi put u proteklih mjesec dana. Kamp nudi obiteljima aktivnosti u prirodi. Brojne igre, sportski poligoni, aktivna šetnja, molitva u kapelici te zajednička večera dio su dvosatnog programa. Za deset obitelji iz Bizovca, Ladimirevaca, Širokog Polja i Ivanovaca svaka je od aktivnosti poslužila zajedništvu svih članova obitelji.

Svoju ulogu imali su svi, od najmlađeg člana do najstarijeg, od djeteta do roditelja, a radosno ozračje stvarala je originalna komunikacija i suradnja među sudionicima.

Želja organizatora bila je na praktičan način ukazati roditeljima da su oni prvi odgajatelji, prvi učitelji, prvi umjetnici, prvi treneri i prvi navjestitelji Radosne vijesti svojoj djeci.

Važnost roditeljskog navještaja Božjeg kraljevstva svojoj djeci ostvarena je obiteljskom molitvom u kapeli Majke Triput Divne koju su predvodili roditelji. Svaka obitelj imala je zasebno vrijeme koje je provela u kapeli.

Vremenske prilike ograničile su trajanje susreta, a noćenje u kampu odgođeno je za prikladnije vremenske uvjete. Sljedeći susret zakazan je za mjesec rujan.