Budi dio naše mreže
Izbornik

Obiteljsko savjetovalište Dubrovačke biskupije u vremenu koronakrize

Dubrovnik (IKA)

Obiteljsko savjetovalište Dubrovačke biskupije djelovalo je i u vremenu koronakrize nastojeći biti blizu svima onima kojima je njihova pomoć bila potrebna. S izravnim radom s korisnicima prestali su 17. ožujka, a ostali su na raspolaganju za telefonsko savjetovanje i savjetovanje e-mailom za sve korisnike koji su bili u tretmanu.

Bili su također dostupni i za sve ostale sugrađane na telefonu u svakodnevnom dežurstvu od 12 do 20 sati gdje su se izmjenjivale: Marijana Vekarić, psihoterapeut, Ana Marčinko, logoterapeut, s. Marijana Puljić, psiholog, Katarina Gjenero, psiholog, Jelena Bupić psiholog, Kate Tia Divizić, psiholog i Silvia Sokal Gojavić, klin. psiholog. Do stručne pomoći Savjetovališta također se moglo doći putem službenog e-maila Obiteljskog savjetovališta, te na chatu putem Telegram aplikacije.

Na sve ove načine pružali su podršku i savjetovanje svima koji su se obratili za pomoć u proteklom neočekivanom i neizvjesnom vremenu izolacije. U tome razdoblju pokrenuta je i Facebook stranica Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije.

Obiteljsko savjetovalište krenulo je s ponovnim radom s korisnicima 11. svibnja, a s dežurstvom na telefonu prestali su 25. svibnja.

Kako najavljuje voditeljica Savjetovališta Sokal Gojavić kolegice koje su dale svoj doprinos dežurstvima na telefonu i chatu i dalje će ostati dio Obiteljskog savjetovališta u volonterskom radu s korisnicima, bilo savjetovanjem, terapijom, vođenjem radionica, bilo grupama podrške i predavanjima, o čemu će svi zainteresirani biti informirani na mrežnim stranicama Dubrovačke biskupije, te na Facebook stranicama Caritasa i Obiteljskog savjetovališta.