Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: koronakriza

Pregled duhovne skrbi za medicinsko osoblje i pacijente u pandemiji covida-19 po hrvatskim biskupijama

U emisiji „Argumenti“ Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak 23. studenog obrađena je tema duhovne skrbi za oboljele od covida-19 i za medicinsko osoblje. Sa željom što preciznijeg informiranja javnosti, poslan je upit svim nad/biskupijama u Hrvatskoj o osiguravanju duhovne skrbi tijekom koronakrize za oboljele i medicinsko osoblje koje skrbi za njih. Primljene odgovore objavljujemo u cijelosti.

Obiteljsko savjetovalište Dubrovačke biskupije u vremenu koronakrize

Obiteljsko savjetovalište Dubrovačke biskupije djelovalo je i u vremenu koronakrize nastojeći biti blizu svima onima kojima je njihova pomoć bila potrebna. S izravnim radom s korisnicima prestali su 17. ožujka, a ostali su na raspolaganju za telefonsko savjetovanje i savjetovanje e-mailom za sve korisnike koji su bili u tretmanu.

U hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu ponovno mise s narodom

Na svetkovinu Uzašašća koja se u Italiji prenosi i slavi u nedjelju 24. svibnja, u hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu slavljene su nedjeljne mise s narodom, po prvi puta nakon nedjelje 8. ožujka kada je zbog epidemije koronavirusa u Italiji obustavljeno bogoslužje s narodom.