Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljen godišnjak župe Presvetog Trojstva Krašić

Krašić (IKA)

U predbožićno vrijeme tiskan je Godišnjak župe Presvetog Trojstva u Krašiću za 2019. godinu. Riječ je o kronologiji župnih događaja od došašća 2018. do došašća 2019. godine.

U njemu je, između ostaloga, istaknuto šest za krašićku župu važnih događaja u protekloj godini – početkom travnja 2019. više od tri stotine redovnica s područja Zagrebačke nadbiskupije hodočastilo je u Krašić, a krajem travnja 2019. tijekom prvog hodočašća Hrvatske magistralne delegacije Viteškog reda Svetoga groba jeruzalemskog u Palestinu, u austrijskom gostinjcu Svete Obitelji u Jeruzalemu otkrivena je spomen-ploča blaženom Alojziju Stepincu. Sredinom srpnja mladi Hrvati iz cijeloga svijeta posjetili su Krašić, a u kolovozu 2019. ondje su 50 godina redovništva proslavile Služavke Malog Isusa. Sedmi susret hrvatskih i slovenskih katolika održan je u župi u listopadu, a krajem studenoga ondje je proslavljena zlatna misa umirovljenog varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka.

Godišnjak se po svojim značajkama može svrstati u vjerski tisak, ali štivo predstavlja i puno više od toga – svojim duhovnim, religioznim i katehetskim sadržajem, ali i tekstovima koji se tiču kulture, obrazovanja i putovanja promiče bivanje u vjeri i ljubavi, ističući koliko je važno činiti dobro i živjeti u duhu Božje mudrosti i poniznosti.

„S radošću izdvajam ovogodišnje Stepinčevo i riječi postulatora kauze mons. Jurja Batelje da je kardinal Stepinac snagom duha nadvisio svoje doba i dao nam primjer kako je bez lažnih kompromisa moguće čuvati živu i nepokolebljivu vjeru; i upravo to neka nam bude misao vodilja u novoj 2020. godini, a novi broj godišnjaka poticaj da i dalje marljivo u slici i riječi bilježimo sve što se događa u našoj župi“, istaknuo je vlč. Ivan Vučak, upravitelj župe Presvetog Trojstva u Krašiću, glavni urednik godišnjaka.