Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljen novi bilten Kuće susreta Tabor

Samobor (IKA)

Na mrežnoj stranici Kuće susreta Tabor u Samoboru voditelj fra Ivan Matić objavio je novi broj biltena Tabora.

Prošle su dvije godine otkad smo „zbog koronavirusa morali promijeniti način organizacije naših seminara i duhovnih obnova. Isto tako, potresi koji su pogodili Zagreb, Sisak, Petrinju i druga mjesta, dodatno su otežali situaciju mnogim obiteljima, župskim zajednicama, samostanima i drugim ustanovama. Uz našu prekrasnu Stepinčevu katedralu i naš samostan i crkva sv. Franje, na zagrebačkom Kaptolu, stradali su do te mjere u potresu da se, nažalost, nije više moglo boraviti u njima niti slaviti liturgiju s narodom. Naša su braća franjevci s Kaptola zbog potresa tada našli svoje utočište u Kući susreta Tabor, a na poseban način tu su bila i naša najmlađa braća bogoslovi, zajedno sa svojim odgojiteljima, koji su oko pet mjeseci proboravili u Taboru.

Zbog svih ovih događaja tijekom ovog razdoblja seminari i drugi susreti koje smo imali odvijali su se u skladu s različitim mjerama koje su se dosta često mijenjale, ali smo ipak unatoč svemu tome, omogućili mnogima da sudjeluju u programima Tabora i da na taj način budemo zajedno i slavimo Gospodina.

Bogu hvala, od 9. travnja 2022., sve su mjere prestale tako da se jako radujemo što se sada ponovno možemo okupljati u većem broju. To nam je posebno drago jer ove godine Tabor slavi svoju 25. obljetnicu te ćemo tom prigodom, u još većem broju, na blagdan Preobraženja Gospodinova, 6. kolovoza 2022., zajedno proslaviti ovaj naš srebrni jubilej“, napisao je fra Ivan.

Bilten s najavama predstojećih seminara se može pročitati na mrežnoj stranici Kuće susreta Tabor.