Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljen novi broj Katoličkog tjednika

Sarajevo (IKA)

Iz tiska je izišao 22. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika. Središnja tema je Bosansko Kraljevstvo, izvijestili su iz Uredništva.

Ovotjedni Uvodnik glavni urednik Josip Vajdner naslovio je Đavolski prsti u i oko Crkve. U Intervjuu je, povodom 560 godina smrti posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića prikazan razgovor s profesorom povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu dr. Lukom Špoljarićem.

U Izlogu čitajte o 52. danu mladih Vrhbosanske nadbiskupije koji je proslavljen 26. i 27. svibnja u Gospinu svetištu u Komušini. U prigodi svetkovine Duhova, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu dr. Mario Bernadić pisao je O različitim aspektima djelovanja Duha Svetoga.

U rubrici Zov misija moguće je pročitati priču o talijanskoj redovnici s. Adriani Bricchi, misionarki Kćeri Sv. Marije Pomoćnice, koja već 62 godine služi korejskom narodu. Redovita rubrika Razmišljanje ovoga tjedna donosi dva teksta: Ovisnost koja ubija i ovisnika i bližnje – o konzumiranju cigareta te Nije šaptom Bosna pala, a, valjda, ni – neće! – o padu Bosanskog Kraljevstva. Reportažni zapis posvećen je hodočasničkoj stazi stoljetne veze Rame i Sinja – Stazi Gospi Sinjskoj, izvijestili su iz Uredništva.