Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljena svibanjska Kana

Zagreb (IKA)

Iz tiska je izišao novi broj Kane za svibanj 2022.

Novi broj Kane u svibnju donosi razne teme. Neke su teške, neke radosne, poneke otvaraju prostore novih promišljanja. Cijeli mjesec je u znaku Blažene Djevice Marije, a ovoga svibnja papa Franjo svetim proglašava malog brata Karla de Foucaulda.

Josip Grbac piše o potrebi stvaranja ljudskog kapitala koji je prijeko potreban za stvaranje bolje i prosperitetne Hrvatske. U putopisnom razgovoru može se pročitati što o svom životu u Kini i o samoj zemlji ima reći poznata producentica i glumica Vitomira Lončar, a o aktualnoj ratnoj situaciji u Ukrajini govori hrvatska veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić.

O novozavjetnom pogledu na rat piše fra Darko Tepert, a nit koja se provlači Novim zavjetom je poruka da u teškim okolnostima kršćani uvijek trebaju ostati dosljedni navjestitelji evanđelja i svjedoci Kristovi, odnosno da je Bog već pobijedio bez obzira na sve ratove i neprijateljstva.

Tatjana Kren piše o hrvatskim imenima za svibanj, a Josip Sanko Rabar o robotima. U novom broju Kane mogu se pronaći i mnoge druge teme.

Ključne riječi:
Kana novi broj