Budi dio naše mreže
Izbornik

Obnova redovničkih zavjeta juniora Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda

Zagreb (IKA)

U kapucinskoj crkvi sv. Leopolda Mandića u zagrebačkoj Dubravi u petak 9. listopada tijekom večernje mise osamnaestorica franjevačkih juniora obnovila su svoje redovničke zavjete: fra Srećko Bekavac, fra Jura Gelemanović, fra Matija Korčanin, fra Marijan Ligenza, fra Mato Zirdum, fra Vedran Barbarić, fra Marko Dominik Ricov, fra Branimir Jurjević, fra Ervin Jozić, fra Antun Babić, fra Silvio Sušac, fra Ivan Rozić, fra Marko Džaja, fra Krešimir Haramija, fra Antonio Tkalac, fra Davor Palić, fra Borna Gall i fra Domagoj Vincelj.

Na misnom slavlju koncelebrirali su provincijal hrvatskih kapucina fra Jure Šarčević, župnik fra Miljenko Vrabec, magister juniora fra Daniel Patafta, vicemagister fra Josip Ivkić i duhovnik juniora fra Marko Pustišek.

U svojoj homiliji fra Milan Krišto uputio je ohrabrujuće riječi odgajanicima koji su obnovili svoje zavjete povezujući ih s blaženstvima iz evanđelja toga dana. Govoreći kako je to istinski put za one koji teže kraljevstvu Božjemu. Naime, naglasio je da je život blaženstava hod u predanju Isusu Kristu, jer je u njemu jedini izvor života i spasenja, a njihovo posvećenje jedno od očitih svjedočanstava toga predanja u našem vremenu te kako je po njihovom zavjetovanju još živa i aktualna poruka Kristova evanđelja u svijetu.

Prije same obnove zavjeta rekolekciju za juniore održao je fra Marko Pustišek, koji je kroz osobno svjedočanstvo osvijestio mladim franjevcima kome se zavjetuju i potaknuo ih na obnovu ljubavi i žara prema Isusu Kristu, zbog kojeg su došli u samostan i odlučili se posvetiti u Redu manje braće.

Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda zahvaljuje se braći kapucinima i braći Hercegovačke franjevačke provincije koja ih je primila u svoje samostane te im omogućili prostor za život i formaciju, iskazujući time iskrenu bratsku ljubav i solidarnost na kakvu nas je pozvao Isus Krist, a svojim životom svjedočio sv. Franjo Asiški.