Budi dio naše mreže
Izbornik

Obnovljen sporazum Hrvatskog katoličkog sveučilišta s Katoličkim sveučilištem „Pázmány Péter“ iz Budimpešte

Zagreb (IKA)

Rektor Katoličkog sveučilišta „Pázmány Péter“ iz Budimpešte, prof. dr. sc. Szabolcs Anselm Szuromi, O. Praem., posjetio je u utorak 19. veljače Hrvatsko katoličko sveučilište.

U srdačnom razgovoru s rektorom Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željkom Tanjićem, rektor Szuromi istaknuo je osobito zadovoljstvo suradnjom u sklopu programa razmjene studenata i sveučilišnih nastavnika Erasmus plus, priopćeno je iz HKS-a.

Rektori su potpisali produžetak Sporazuma o suradnji, istaknuvši da će studentima i nastavnicima obaju Sveučilišta u budućnosti donijeti mnoge prednosti i pogodnosti.

Sporazum uključuje i projekt „Razvoj združenog diplomskog studija softverskog inženjerstva Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Katoličkog sveučilišta ‘Pázmány Péter’ iz Budimpešte“, a kao cilj ima razvoj i pripremu novog, međunarodno kompetitivnog studija koji će omogućiti obrazovanje i osposobljavanje magistara znanosti iz područja programskog inženjerstva sa znanjima i vještinama potrebnima za rad u globalnoj softverskoj industriji.

Prigodom svog posjeta rektor Szuromi uručio je rektoru Tanjiću medalju s likom Pétera Pázmányja. Naime, Katoličko sveučilište „Pázmány Péter“ iz Budimpešte 17. listopada 2018. godine nagradilo je svojim najvišim znanstvenim priznanjem rektora Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željka Tanjića. Pázmányjeva nagrada dodjeljuje se svake godine u povodu Pázmányjeva dana, kada budimpeško Sveučilište obilježava svoj osnutak davne 1635. godine.