Budi dio naše mreže
Izbornik

Obred obećanja Franjevačke mladeži u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu

Varaždin (IKA)

Pod geslom: „Uvijek idite, uvijek! Trebamo biti loze povezane s trsom. On je trs!“ (Sv. Leopold Bogdan Mandić) u nedjelju 22. rujna u Franjevačkom samostanu i crkvi sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu održan je obred obećanja članova varaždinske Franjevačke mladeži. Neki su obećanja po prvi puta dali, a drugi ih obnovili.

Pridružili su im se Framaši iz drugih bratstava iz Čakovca, Koprivnice, Bjelovara, Virovitice, Klanjca, zagrebačkog Kaptola, Majke Božje Lurdske Sv. Leopolda Mandića, zatim roditelji, braća, sestre, rodbina, prijatelji, kao i starija braća i sestre iz Franjevačkog svjetovnog reda, kao i vjernici koji inače dolaze na večernju svetu misu kod varaždinskih franjevaca.

Na početku je sve pozdravio gvardijan samostana fra Ivan Miklenić. Misno je slavlje predvodio fra Marin Grbešić, magister franjevačkih postulanata u Samoboru i duhovni asistent FRAME.

Nakon propovijedi uslijedio je obred obećanja Franjevačke mladeži da će kroz godinu dana živjeti po Evanđelju u bratstvu. Nakon misnog slavlja Framaši su priredili igrokaz o trsu i lozi, berbi grožđa protkan citatima Svetog Pisma. Nakon čestitanja slavlje je nastavljeno u samostanskoj blagovaonici uz pjesmu, čašćenje i druženje.