Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan 20. Marija fest u Molvama

Molve (IKA)

U Marijinu svetištu u Molvama 15. listopada 2023. u organizaciji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije i Nacionalnog centra Udruge Vojske Bezgrešne održan je 20. Marija fest – susret mladih Varaždinske biskupije.

Sve prisutne na početku susreta pozdravio je o. Zdravko Tuba, župnik i čuvar svetišta, izrazivši dobrodošlicu i radost što zajedno mogu proslaviti ovaj lijepi jubilej susreta mladih Varaždinske biskupije koji se u tom Marijinu svetištu održava od 2003. godine.

Nagovor prema ovogodišnjoj temi susreta mladih ,,A što kad ponestane vina”, (usp. Iv 2, 3) održao je vlč. Marko Domiter povjerenika za mlade Varaždinske biskupije. Mladi su nakon kateheze sudjelovali u radu u skupinama, sportskim igrama te su imali prilike pristupiti sakramentu ispovijedi.

Euharistijsko slavlje predslavio je varaždinski biskup Bože Radoš uz koncelebraciju provincijalnog ministra Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca o. Miljenka Hontića i vlč. Marka Domitera.

U svojoj je propovijedi biskup Radoš približio mladima prispodobu iz nedjeljnog evanđelja o kraljevstvu nebeskom. Zanimljivo je promatrati uvjete i način poziva na svadbu i neodaziv pozvanih. Pozvani koji se nisu odazvali žive svoj svijet i nisu zainteresirani za Kraljev poziv. Ovo nas dovodi do pitanja jesmo li stvorili svoj svijet u kojem ne čujemo Kraljev poziv (formalno se odazivamo, a zapravo nismo prisutni srcem u crkvi, uz Kralja). ,,Iznutra obucimo svadbeno ruho, ne samo izvana. Služimo Gospodinu jer nas srce vuče, ne zato što moramo”, potaknuo je biskup sve prisutne mlade te nastavio: ,,Terezija Avilska, koju danas slavimo, poziva svoje sestre da iskoriste svaku priliku da budu sa svojim Zaručnikom. Molimo danas da nam Bog daruje ljubav i radost susreta s Njim.”