Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan "Hod za život" u Zagrebu, Zadru i Splitu

Zagreb (IKA)

Građanska inicijativa Hod za život održana je 25. svibnja u Zagrebu, Splitu te ove godine prvi put i u Zadru. Inicijativu su podržali mnogobrojni građani te Marko Perković Thompson u Zagrebu i Tomislav Bralić u Zadru.

Hod za život i mnogobrojne povorke građana u tri grada uživo je pratila Laudato TV.

Inicijativa je po četvrti put održana u Zagrebu gdje su, među ostalima, sudjelovali Ženska opća gimnazija Družbe sestara milosrdnica, mnogi volonteri te mlade studentice i studenti. Hod je započeo okupljanjem na Zrinjevcu u 10 sati, a na trgu Sv. Marka u znak podrške inicijativi Marko Perković Thompson održao je koncert.

 

Zadar je ove godine po prvi put uključen u Hod koji je započeo okupljanjem u 10 sati na Obali kneza Branimira 10, a prije hodanja u crkvi Presvetog Srca Isusova slavljena je misa koju je predvodio fra Bojan Rizman čitajući evanđelje i poručujući “Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije nego vas.” Inicijativu je nastupom u Zadru podržao i Tomislav Bralić.

 

 

Osim u Zagrebu i Zadru u Splitu je održan treći Hod za život s početkom se u 11 sati kada se povorka uputila Zapadnom obalom prema Zvončacu. Povorka je bila predvođena bendom Hoda za život, a po dolasku na park Zvončac uslijedili su nastupi Petra Dragojevića i glumca Pere Eranovića.

VIDEO

Hod za život je 18. svibnja također održan u Osijeku i Rijeci, a organizatori su najavili kako su i drugi gradovi izrazili želju za sudjelovanjem u inicijativi te najavili još jedno hodanje u svibnju.