Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan korizmeni susret stipendista Požeške biskupije

Požega (IKA)

Korizmeni susret stipendista Zaklade Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima koji u školskoj i akademskoj godini 2023./2024. primaju novčanu pomoć Požeške biskupije održan je u subotu 24. veljače u Požegi, izvijestila je Požeška biskupija.

Potom su u dvorani bl. Alojzija Stepinca stipendisti imali priliku upoznati jedni druge, predstavivši ukratko od kuda dolaze i koju školu, odnosno fakultet pohađaju te s ravnateljicom Caritasa i voditeljicom Zaklade Katarinom Paulić razgovarati o određenim tehničkim pitanjima vezanim za funkcioniranje Zaklade, kao i za druge oblike pomoći koje im kroz funkcioniranje Biskupijskog Caritasa stoje na raspolaganju.

Zatim je biskup Škvorčević pozdravio stipendiste i njihove roditelje, kazavši kako se ovim korizmenim susretom želimo podsjetiti da smo potrebni jedni drugima, ne samo zbog materijalnih dobara, nego zato da bismo rasli kao ljudi. Podsjećajući kako se nitko od nas nije sam rodio niti probudio na jedinstvenu i neponovljivu osobu, nego po drugome, prvenstveno Bogu, biskup je istaknuo da nam to svjedoči da smo bića zajedništva.

Pojasnio je mladima kako su oni poseban Božji dar po onome što nose u svojim srcima te im poželio da se što snažnije izgrađuju kroz zajedništvo s drugima, osobito s mladim vjernicima. Potaknuo ih je da u svojim župama i mjestima studiranja nastoje ostvarivati takvo zajedništvo vjere kako bi bili dionici Božjih duhovnih dobara.

Nakon toga je uime stipendista svoju zahvalu biskupu Škvorčeviću uputila učenica II. razreda Škole za medicinske sestre Vrapče u Zagrebu, Barbara Grgić. Barbara, župljanka Župe sv. Barbare u Jakšiću, od početka svog srednjoškolskog školovanja stipendistica je biskupijske Zaklade koja joj pomaže u podmirenju troškova smještaja u učeničkom domu. Budući da je dijete iz brojne obitelji, čije sestre i brat su također bili stipendisti, napomenula je kako je to njezinim roditeljima uveliko olakšalo njihovo školovanje.

Na kraju je zahvalila biskupu Antunu uime svih stipendista kojima se ovom financijskom potporom olakšava školovanje i omogućava da svoje, od Boga darovane, talente iskoriste kako bi jednog dana postali uspješni i samostalni građani u ostvarivanju svojih ciljeva te svojim postignućima i biskupa učinili ponosnim. Susret je završio molitvom i biskupovim blagoslovom, izvijestila je Požeška biskupija.