Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan malonogometni turnir katoličke mladeži Sisačke biskupije

Glina (IKA)

Momčad župe sv. Petra iz Ivanić Grada pobjednik je drugog božićno-novogodišnjeg malonogometnog turnira katoličke mladeži Sisačke biskupije održanog u subotu 12. siječnja u novoj sportskoj dvorani u Glini. Drugo mjesto pripalo je župi sv. Antuna Padovanskog iz Volodera.

Treće mjesto osvojila je ekipa 2 župe sv. Petra iz Ivanić Grada. Na natjecanju je sudjelovalo11 ekipa iz 10 župa diljem biskupije. Turnir je počeo euharistijskim slavljem u crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Glini koju je predvodio fra Mate Bašić u zajedništvu s povjerenikom za pastoral mladih Sisačke biskupije Ivanom Grbešićem, domaćim župnikom Ivicom Mađerom, župnikom iz Budaševa Krešom Bulićem i župnikom iz Gornjeg Viduševca Marijanom Štinglom. U propovijedi fra Mate je govorio o povezanosti vjere i sporta. Za uspjeh u sportu potrebna je disciplina, upornost, poniznost kao i za uspjeh u vjeri, rekao je.

Na kraju mise fra Mate je predstavio duhovni program za muškarce Exitus. Program počiva na tri stupa: bratstvu, askezi i molitvi. Ciklus prijava za Uskrs traje do 21. siječnja preko službene stranice, a bratstva od 4 do 8 momaka duhovno prati svećenik. O svom iskustvu prolaska kroz program Exitus i njegovim plodovima svjedočio je i Domagoj iz Zagreba.