Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan Malonogometni turnir Pakračkog dekanata

Daruvar (IKA)

Prvi Malonogometni turnir Pakračkog dekanata na kojem su sudjelovali ovogodišnji krizmanici i ministranti održan je u subotu 20. travnja 2024. u daruvarskoj Gradskoj sportskoj dvorani.

Sudjelovale su momčadi iz daruvarskih župa Presvetog Trojstva i sv. Antuna Padovanskoga te iz župa Badljevina, Đulovac, Končanica, Lipik i Pakrac.

Malonogometni turnir održan je na inicijativu svećenika Pakračkog dekanata i njihovih suradnika, sa željom da u posljednjoj godini priprave za primanje sakramenta potvrde kandidatima ponude nove oblike sudjelovanja u životu  Crkve i međusobno ih povežu športom i druženjem.

Turnir je počeo misom u župnoj crkvi Presvetog Trojstva, a potom je u sportskoj dvorani počelo nadmetanje. Prvo mjesto osvojili su natjecatelji iz Župe sv. Antuna Padovanskog u Daruvaru, drugo mjesto iz Župe sv. Franje Asiškog u Lipiku, a treće mjesto iz Župe Duha Svetoga u Đulovcu. Najboljim igračem i najboljim strijelcem proglašen je Toni Njegomir, a najboljim golmanom Renato Jaković. Najbolja momčad ujedno je dobila nagradu dnevnog kupanja u daruvarskom Termalnom vodenom parku te večeru.

Utakmice je sudio daruvarski sudac Ivo Anić. Oko šezdesetak mladih igrača je tijekom cijeloga dana pratilo utakmice i sudjelovalo u njima, a nije izostala ni podrška navijača. U organizaciju susreta uključili su se i župni suradnici daruvarskih župa, a Grad Daruvar na čelu s gradonačelnikom Damirom Lneničekom je besplatno ustupio korištenje Gradske sportske dvorane.