Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan Marija fest – Molve 2018.

Molve (IKA )

U podravskom Marijinu svetištu u Molvama u nedjelju 14. listopada održan je susret mladih Varaždinske biskupije Marija fest – Molve 2018.

Mladi su se okupili iz cijele biskupije, a susret je počeo svečanim ulaskom u svetište i podizanjem zastave nacionalnog centra M.I – Vojske Bezgrešne koji je uz Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije i župu Molve organizator događaja. U prijepodnevnom dijelu programa bio je nagovor koji je održao o. Ivan Lotar, OFM Conv. o temi „Tri ugla u kući drži…“. U nastavku programa bio je rad po skupinama, rekreativni dio, a poslijepodne u crkvi Uznesenja BDM molitva krunice, sakrament pomirenja i misa koju je slavio varaždinski biskup Josip Mrzljak uz koncelebraciju provincijalnog ministra Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca o. Josipa Blaževića, povjerenika Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije Tihomira Koseca, tajnika biskupa Marka Domitera i župnika i čuvara svetišta te nacionalnog asistenta M.I. – Vojske Bezgrešne o Zdravka Tube.

Biskup Mrzljak u propovijedi je naglasio: „Božja Riječ je živa riječ. Isus nas kao i bogatog mladića iz Evanđelja poziva da ga slijedimo. Razne vezanosti u ovome svijetu mogu nas zaustavljati na tom putu. Potrebno je dopustiti da nas Riječ mijenja i oblikuje u mudrosti Božjoj“. Budući da je slavljena i zahvalna nedjelja za sva od Boga primljena dobročinstva predstavnici mladih na kraju mise primili su pet kruhova kao znak Krista kojim je hranio mnoštvo. Primljene kruhove oni su podijeliti s okupljenom braćom i sestrama. Po završetku mise program je završio koncertom koji je uz pomoć mladih održao Alan Hržica iz Zagreba. Cjelodnevni program Marija festa – Molve 2018. bio je svjedočanstvo vjere mladih u radosti zajedništva, molitve i pjesme uz zagovor naše nebeske Majke Božje Molvarske.

Ključne riječi:
Marija fest molve susret mladih