Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan metropolijski susret voditelja županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja

Zagreb (IKA)

Metropolijski susret voditelja županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja održan je 25. rujna 2023. u prostorijama Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi, a sudjelovali su gotovo svi voditelji vijeća s područja Zagrebačke nadbiskupije, Varaždinske, Sisačke i Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Susretu su nazočile i predstojnice Ureda za vjeronauk, prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić, i predstojnica Katehetskog ureda Sisačke biskupije s. Smilja Čirko, te viša savjetnica iz Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Gordana Barudžija i savjetnica iz Ureda za vjeronauk gđa Ivanka Petrović.

Raspravljalo se o temama koje se zatiču na terenu, poput pitanja upisa/ispisa s vjeronauka i ponovnog upisa učenika. Predložene su teme koje će se obraditi na prvim županijskim vijećima koja će se održati ove godine. Dogovoreno je da će viša savjetnica Gordana Barudžija, s predstojnicom Ureda za vjeronauk prof. Mandarić i savjetnicom Ivankom Petrović u ovom polugodištu obići sva vijeća, susresti se s vjeroučiteljima i održati predavanja na dogovorene teme. Voditelji su definirali termine prvih vijeća i razmijenili iskustva iz svog rada u ulozi voditelja vijeća.