Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan stručni skup za djelatnike katoličkih vrtića

Zagreb (IKA)

U organizaciji Povjerenstva Hrvatske redovničke konferencije (HRK) za predškolski odgoj u ustanovama koje vode redovničke ustanove, u subotu 2. ožujka, u prostoru samostana Karmelićanki Božanskog Srca Isusova na zagrebačkom Vrhovcu održan je stručni skup s temom „Suodnos duhovnosti, riječi i pokreta“.

Na skupu su se okupile djelatnice katoličkih dječjih vrtića iz cijele Hrvatske.

Okupljene je pozdravila predsjednica HRK s. Lidija Bernardica Matijević SSFCR, koja je sudionicima zahvalila za njihov nesebični rad s najmlađima. Također im je dala potporu, te naglasila kako je HRK dobro upoznata sa svim izazovima sa kojima se susreću djelatnici tih ustanova.

Okupljene je pozdravila i s. Antonija Matić OP voditeljica povjerenstva. Molitvo je uveo u prvo predavanje o temi „Sport i duhovnost“ preč. Domagoj Matošević, rektor Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke i kapetan Hrvatske svećeničke nogometne reprezentacije.

U nastavku skupu, predavanje „Tradicijske jezične igre“ održala je doc. dr. sc. Jelena Vignjević. „Intrinzična motivacija“ bila je tema predavanja psihologinje Dore Glavaš, a sportski trener Trpimir Petrač govorio je o temi „Igre u pokretu u unutarnjem i vanjskom prostoru“.