Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: strucni-skup

Stručni skup za vjeroučitelje

Ciklus edukacije za vjeroučitelje Zagrebačke nadbiskupije, Sisačke i Bjelovarsko-križevačke biskupije s temom „Istraživačko učenje u nastavi katoličkog vjeronauka“ nastavljen je fizičkim susretom održanim 19. veljače u prostorijama Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu.

U Splitu održan stručni skup „Izazovi u radu sa žrtvama obiteljskog nasilja“

U organizaciji Skloništa za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije, povodom obilježavanja osme obljetnice rada skloništa i Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, održan je u utorak 26. studenoga u dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu, stručni skup pod nazivom „Izazovi u radu sa žrtvama obiteljskog nasilja“.

Stručni skup za vjeroučitelje pripravnike i njihove mentore

Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji sa splitskom podružnicom Agencije za odgoj i obrazovanje organizirao je prvi stručni skup u novoj nastavnoj godini za vjeroučitelje pripravnike i njihove mentore 14. rujna na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Na skupu o temi „Stručno-metodička priprema za polaganje stručnog ispita“ sudjelovalo je tridesetak vjeroučitelja s područja pet južnih biskupija koji su započeli stažiranje uglavnom po redovnom programu, s ciljem upoznavanja svih preduvjeta potrebnih za stjecanje prve licence za rad u školi.

„Aktualizacija u vjeronaučnom procesu“

Fizički stručni skup za vjeroučitelje s područja Zagrebačke nadbiskupije te Sisačke i Bjelovarsko-križevačke biskupije, drugi u nizu, održan je 12. prosinca u Zagrebu.

„Iskustvo traume i posttraumatski rast kroz različite perspektive“

Sklonište za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja pri Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije i Sveučilište u Splitu organizirali su stručni skup „Iskustvo traume i posttraumatski rast kroz različite perspektive“ u povodu obilježavanja sedme obljetnice rada Skloništa i Međunarodnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama u srijedu 28. studenoga u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu.

Nadbiskupijski stručni skup za vjeroučitelje

Prvi ovogodišnji nadbiskupijski stručni skup za vjeroučitelje u školi, u organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i splitske podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje održan je u subotu 24. studenoga. U velikoj dvorani Splitskoga nadbiskupskog sjemeništa okupilo se 240 vjeroučitelja iz Splitsko-makarske nadbiskupije i Hvarske biskupije kako bi sudjelovali u dva tematska predavanja i pedagoškoj radionici o temi „Katolički vjeronauk u korelaciji s fizikom“.