Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan susret roditelja polaznika župne Dječje kreativne radionice u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA/TU)

Povodom skorog završetka tekuće katehetske i nastavne godine i uoči 1. Svjetskog dana djece, animatorice Dječje kreativne radionice Župe bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu, uz potporu župnika Ivice Martića, organizirale su u subotu 25. svibnja susret s roditeljima.

Želeći roditeljima iskazati zahvalnost za suradnju tijekom nastavne godine, animatorice Tena Radičević, Svjetlana Živković, Kristina Kovačević i Maja Jakšić s djecom su uvježbale poučni igrokaz koji je napisala K. Kovačević. Okupljanje uzvanika – roditelja, baka, djedova te braće i sestara počelo je uz pečene lepinje, kavu i domaći sok, a nakon toga uslijedio je igrokaz.

Uz nekoliko originalnih nošnji zaživjeli su baka i djed koji se prisjećaju starih vremena u kojima su se djeca igrala na livadama i poljima, kada su se igrale igre „Pošto kume lonac?“, „Čvorak“ i „Igra kolo“, a djeca su ih u sklopu igrokaza radosno odigrala. Uz smijeh i poneku suzu nostalgije prisutni roditelji, bake i djedovi pljeskali su više puta tijekom igrokaza. Našla se u igrokazu i umorna majka koja dolazi s posla nalazeći djecu toliko zadubljenu u svoje mobitele da ju nisu ni primijetila te nekoliko djevojčica spremnih priskočiti u pomoć. Cilj igrokaza bio je djeci ukazati na bogatstvo stvorenog svijeta darovanog od Gospodina, u kojemu se nalazi beskrajan izvor radosti. U sadržaj igrokaza utkano je poštovanje prema starijima, preporuka za slušanje životne mudrosti baka i djedova te pouka djeci da se radije igraju vani s drugom djecom, koristeći se pri tom svime što im je Gospodin darovao, nego mobitelima i sličnim tehnološkim dostignućima.

Nakon igrokaza svi su se zadržali u župnoj dvorani. Uz sokove i kolače, koje su pripremile župljanke, upućena je zahvala roditeljima što su budili djecu i redovito ih slali na kreativnu radionicu. Roditelji su iskazali zadovoljstvo radom kreativnih radionica te su dali i pokoju ideju za nastavak, a djeca su kazala kako jedva čekaju svaku novu subotu. Iako katehetska godina ide kraju te kreativnih radionica neće biti, rađaju se novi planovi za ljetni oratorij, pronalaze novi suradnici i planira program za dalje