Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan treći oratorij za djecu u Puntu

Punat (IKA)

Treći oratorij za djecu održan je od 10. do 12. svibnja 2024. u Puntu, objavljeno je na stranicama Krčke biskupije.

Geslo ovogodišnjeg oratorija bilo je „Dođi, slijedi me“. U programu je sudjelovalo 110 djece iz osnovne škole većinom iz župe Punat, ali i djeca iz Kornića, Vrha, Malinske, Rijeke, Siska i Zagreba. Uz župnika i časne sestre u projektu su sudjelovali i animatori i volonteri.

Na početku prvog dana oratorija posjetio ih je krčki biskup Ivica Petanjak koji ih je blagoslovio te im uputio riječi ohrabrenja.

Nakon službenog početka i molitve uslijedio je skeč roditelja s kojim je započelo promišljanje o tome kako nasljedovati Isusa u obitelji, što je bila i tema dana.

Na drugom danu oratorija skeč su izveli mladi animatori, a tema toga dana je bila kako nasljedovati Isusa u svakodnevici. Svaki dan, nakon skeča bila je kateheza i rad u grupi.

Djeca su bila podijeljena u četiri boje, a unutar tih boja na juniore i seniore. Tijekom oratorija svaka grupa imala je svoje animatore.

Po završetku rada u grupi uslijedila je velika igra. U petak su to bili punktovi, od kojih je gađanje mete mokrom spužvom djeci bilo najdraže jer je to bila vodena osvježavajuća igra, a u subotu je bio organiziran sportski dan gdje su se djeca kroz pet igara grupno natjecala.

Nakon kratkog predaha i užine na redu su bile radionice. Ove godine bilo je osam radionica koju su djeca mogla izabrati: dramska, sportska, plesna, medijska, kuharska, ekološka, frizerska i kreativna. Djeca su pri upisu izabrala željenu radionicu te su oba dana sudjelovala i razvijala svoje talente u navedenim radionicama.

Na kraju svakog dana izmoljena je molitva. Prvi se dan molila desetica Gospine krunice, a drugi dan imali su misu koju je predvodio njihov župnik.

Vrhunac oratorija bio je u nedjelju na zajedničkoj misi u župnoj crkvi Presvetog Trojstva gdje su se svi okupili i slavili Gospodina. Don Luka Paljević je u propovijedi još dublje objasnio geslo ovogodišnjeg oratorija „Dođi, slijedi me“ i ohrabrio djecu da one odluke koje su napisali i obećali dalje hrabro žive i po završetku oratorija.

Na kraju mise pogledali su prigodni video koji je snimila i montirala medijska skupina te su zahvalili svima koji su pomogli u ostvarenju oratorija.

Sve su zaključili kratkom priredbom i čašćenjem na parkiralištu iza crkve.