Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-ivica-petanjak

Svečana misa na Dan hrvatskih mučenika na Udbini

Svečanom misom kojom je predsjedao krčki biskup Ivica Petanjak u zajedništvu s hrvatskim biskupima u Crkvi hrvatskih mučenika na Udbini u subotu 12. rujna proslavljen je Dan hrvatskih mučenika.

Biskup Petanjak na proslavi Male Gospe u svetištu Gospe od Milosrđa: Svakodnevno se opredjeljujemo za put svetosti ili propasti

Na blagdan Male Gospe kojim se slavi rođenje Blažene Djevice Marije u utorak, 8. rujna u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Gospinom polju u Dubrovniku središnje svečano koncelebrirano misno slavlje na vanjskom liturgijskom prostoru svetišta predvodio je krčki biskup mons. Ivica Petanjak, a suslavio je i dubrovački biskup Mate Uzinić.

Na Kozali pokopan fra Nikola Stanislav Novak

Franjevac kapucin, svećenik fra Stanislav Nikola Novak umro je u ponedjeljak, 24. kolovoza. Pogrebne obrede na groblju Kozala i misu zadušnicu u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske u Rijeci u četvrtak, 27. kolovoza predvodio je krčki biskup Ivica Petanjak.

Pogreb mons. Andrije Depikolozvana

Misa zadušnica i sprovodni obredi za svećenika Krčke biskupije mons. Andriju Depikolozvana održani su u srijedu, 26. kolovoza u Vrhu na otoku Krku, rodnoj župi pokojnika. Mons. Depikolozvane umro je u petak 21. kolovoza, u 86. godini života i 59. godini svećeništva.

Sprovod fra Stojana Ravića

Sprovod fra Stojana Ravića, franjevca trećoredca iz Samostana sv. Franje u Odri (Zagreb), koji je preminuo 5. srpnja u 76. godini života, bio je u srijedu, 8. srpnja na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Misa posvete ulja u krčkoj katedrali

Misa posvete ulja koja se tradicionalno slavi na Veliki četvrtak ujutro ove je godine u Krčkoj kao i u drugim biskupijama bila odgođena zbog mjera propisanih radi pandemije koronavirusa te je slavljena u četvrtak 18. lipnja u krčkoj katedrali. Koncelebrirano misno slavlje u kojem je sudjelovalo pedesetak svećenika i redovnika Krčke biskupije te biskup u miru mons. Valter Župan, predslavio je krčki biskup Ivica Petanjak.

Krčka biskupija proslavila svetkovinu svog nebeskog zaštitnika svetog Kvirina

U krčkoj katedrali u četvrtak 4. lipnja proslavljena je svetkovina svetog Kvirina, zaštitnika Krčke biskupije. Središnje misno slavlje predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš u koncelebraciji biskupâ Riječke metropolije: krčkog biskupa, domaćina, Ivice Petanjka, riječkog nadbiskupa i metropolita Ivana Devčića, gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića, porečkog i pulskog biskupa Dražena Kutleše te krčkog biskupa u miru Valtera Župana.

U Krku započela trodnevnica uoči svetkovine sv. Kvirina

O. Dominik Magdalenić, prior karmelićanskog samostana u Krku predslavio je misu u ponedjeljak, 1. lipnja, na blagdan sv. Gaudencija, suzaštitnika Krčke biskupije, čime je započela trodnevnica priprave za svetkovinu sv. Kvirina, zaštitnika Krčke biskupije.

1 2 3 5