Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-ivica-petanjak

Misa posvete ulja u krčkoj katedrali

Misa posvete ulja koja se tradicionalno slavi na Veliki četvrtak ujutro ove je godine u Krčkoj kao i u drugim biskupijama bila odgođena zbog mjera propisanih radi pandemije koronavirusa te je slavljena u četvrtak 18. lipnja u krčkoj katedrali. Koncelebrirano misno slavlje u kojem je sudjelovalo pedesetak svećenika i redovnika Krčke biskupije te biskup u miru mons. Valter Župan, predslavio je krčki biskup Ivica Petanjak.

Krčka biskupija proslavila svetkovinu svog nebeskog zaštitnika svetog Kvirina

U krčkoj katedrali u četvrtak 4. lipnja proslavljena je svetkovina svetog Kvirina, zaštitnika Krčke biskupije. Središnje misno slavlje predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš u koncelebraciji biskupâ Riječke metropolije: krčkog biskupa, domaćina, Ivice Petanjka, riječkog nadbiskupa i metropolita Ivana Devčića, gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića, porečkog i pulskog biskupa Dražena Kutleše te krčkog biskupa u miru Valtera Župana.

U Krku započela trodnevnica uoči svetkovine sv. Kvirina

O. Dominik Magdalenić, prior karmelićanskog samostana u Krku predslavio je misu u ponedjeljak, 1. lipnja, na blagdan sv. Gaudencija, suzaštitnika Krčke biskupije, čime je započela trodnevnica priprave za svetkovinu sv. Kvirina, zaštitnika Krčke biskupije.

Krk: Misa Nedjelje Dobrog Pastira proslavljena uz sudjelovanje naroda

U nedjelju 3. svibnja, nakon šest nedjelja slavljenja misa bez sudjelovanja naroda, krčki biskup Ivica Petanjak, u koncelebraciji generalnog vikara mons. Franje Velčića i vlč. Zlatka Sudca, slavio je u krčkoj katedrali misu s narodom, kojem je zbog popuštanja mjera u borbi protiv pandemije COVID-19, omogućeno sudjelovanje.

Biskup Ivica Petanjak: Ovo je pouka, ne budimo umišljeni i bahati

Krčki biskup Ivica Petanjak predvodio je euharistijsko slavlje u praznoj krčkoj katedrali na Uskrs 12. travnja, te pritom pozvao uskrsnulog Gospodina Isusa Krista koji je, nakon uskrsnuća prosvjetljivao pameti i srca svojih učenika, neka prosvijetli i nas i sav ovaj svijet svojim Duhom da ozdravimo i upoznamo Isusa, koji jedini ima riječi života vječnog.

Uskrsni broj glasnika "Mahnićevo slovo"

Izašao je uskrsni broj Glasnika Postulature sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića: Mahnićevo slovo, javljaju iz Postulature u subotu 11. travnja. Postulator u uvodnoj riječi poziva na molitvu slugi Božjemu posebno u vrijeme dok traje neizvjesnost panedmije prouzročene COVID-19 virusom, a zbog koje se moralo odustati od daljnjih korizmenih hodočašća po dekanatima Krčke biskupije na grob sluge Božjega.

1 2 3 5