Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-ivica-petanjak

Svečana akademija i otvorenje izložbe o 10. obljetnici mučeničke smrti s. Lukrecije Mamić

U okviru obilježavanja 10. obljetnice mučeničke smrti s. Lukrecije Mamić, SM, u organizaciji Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, Misijskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i sestara službenica Milosrđa u petak 26. studenoga 2021. u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu održana je svečana akademija te je otvorena prigodna izložba, izvijestio je TU Splitsko-makarske nadbiskupije.

Biskup Petanjak o mučeništvu današnjice

Predsjednik Vijeća za misije Hrvatske biskupske konferencije krčki biskup Ivica Petanjak održao je predavanje „Mučeništvo današnjice“ na svečanoj akademiji u sklopu obilježavanja 10. obljetnice mučeničke smrti s. Lukrecije Mamić, SM, u petak 26. studenoga 2021. u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu koje donosimo u cijelosti.

Biskup Petanjak slavio misu za pokojne biskupe i svećenike

U srijedu 3. studenog, kada se u Krčkoj biskupiji vjernici tradicionalno spominju pokojnih biskupa i svećenika biskupije i kada se za njih slavi misa, biskup Ivica Petanjak predvodio je koncelebrirano misno slavlje u krčkoj katedrali.

Pogreb fra Klementa Sršena

U Samostanu Navještenja Marijina na otočiću Košljunu na blagdan sv. Jeronima, 30. rujna pokopan je fra Klement Sršen, član Franjevačke provincije sv. Jeronima iz Zadra.

78. obljetnica stradanja stanovnika Zrina

Sedamdeset i osma obljetnica stradanja stanovnika Zrina obilježena je u subotu 12. rujna u Zrinu gdje je misu predslavio umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

Otkrivena spomen-ploča fra Mihaelu Anđelu Božidareviću

Kapucinski samostan i Biskupijsko svetište Gospe od Milosrđa u Dubrovniku u srijedu 1. rujna organizirali su večer posvećenu fra Mihaelu Anđelu Božidareviću, znamenitom hrvatskom kapucinu i generalnu kapucinskog reda rodom iz Dubrovnika. 

1 2 3 7