Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan završni susret Trajne formacije svećenika Zagrebačke nadbiskupije

Lobor (IKA)

Završni susret Trajne formacije svećenika Zagrebačke nadbiskupije u pastoralnoj godini 2023./2024. održan je u ponedjeljak 10. lipnja u Župi sv. Ane u Loboru.

Susret je održan pod vodstvom koordinatora Trajne formacije svećenika preč. Ivana Lukića. Ove godine u programu TFS-a bilo je pedeset i sedam svećenika, a teme susreta bile su sakramenti, pastoralni rad i duhovnost svećenika.

U uvodu preč. Lukić osvrnuo se na proteklu godinu formacije govoreći o zahvalnosti koja povezuje s Bogom i bližnjima. Susret je bio poseban za svećenike koji su, slaveći desetu obljetnicu svećeničkog ređenja, ovim susretom završili hod u programu Trajne formacije svećenika. Oni su, opraštajući se od programa, uputili prigodnu riječ, pohvalili što je u ovih deset godina bilo dobro te su iznijeli prijedloge za poboljšanje i obogaćenje ovih redovitih svećeničkih susreta.

Polaznici Trajne formacije posjetili su svetište Majke Božje Gorske. Ondje su izmolili Srednji čas, nakon čega im je župnik vlč. Tomica Božiček, uz osvrt na program TFS-a, predstavio Svetište i njegove posebnosti. Vlč. Matija Knok i vlč. Matija Novački, rodom iz Lobora, izrazili su svoju zahvalnost te istaknuli još neke zanimljivosti o arheološkim pronalascima u samome Svetištu. Susret je završen zajedničkim objedom.