Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: susret-svecenika

Susret svećenika „Jordanovčana“

Nekoliko generacija svećenika koji su studirali kod isusovaca na zagrebačkom Jordanovcu, u Zagrebu svake se godine okuplja na susret u različitim gradovima u kojima je netko od njih na službi, a ove godine okupili su se u Subotici.

Meditacija mons. Komarice na 5. Susretu svećenika Bosne i Hercegovine

U cijelosti prenosimo homiliju koju je banjolučki biskup Franjo Komarica izrekao na molitvi Srednjeg časa na otvaranju 5. Susreta svećenika Bosne i Hercegovine, u srijedu 1. lipnja 2022., u franjevačkoj samostanskoj crkvi sv. Petra i Pavla u Livnu, kao biskup domaćin.

Započeo Peti susret svećenika Bosne i Hercegovine

Molitvom Srednjeg časa i prigodnim predavanjem o svećeništvu, u srijedu 1. lipnja 2022. u crkvi sv. Petra i Pavla i Franjevačkom samostanu na Gorici u Livnu započeo je Peti susret svećenika Bosne i Hercegovine, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

Brošura za peti susret svećenika Bosne i Hercegovine

U franjevačkom samostanu i crkvi Sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu, u srijedu 1. lipnja bit će održan peti susret svećenika Bosne i Hercegovine predvođenih biskupima iz Banje Luke, Mostara i Sarajeva, a za susret je pripremljena i prigodna brošura.

Susret svećenika Riječke nadbiskupije na početku Godine pastorala kulture

Svećenici Riječke nadbiskupije okupili su se 9. rujna, povodom početka nove pastoralne godine, na Teologiji u Rijeci. Uvod u temu pastoralne godine koja je posvećena pastoralu kulture dali su nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić, vikar za pastoral mons. dr. Matija Matičić i profesor pastoralne teologije dr. Nikola Vranješ.

Kardinal Puljić: Postavljamo brojna pitanja opterećeni javnim mnijenjem i politizacijom koja sve radi vođena uskim interesima

Na Kupresu je u srijedu, 5. lipnja održan Četvrti susret svećenika u Bosni i Hercegovini. Vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić u zajedništvu sa svim biskupima i uz koncelebraciju dvjestotinjak svećenika te sudjelovanje kupreške vjerničke zajednice, predvodio je euharistijsko slavlje i uputio prigodnu propovijed, koju donosimo u cijelosti.