Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan župni kamp za vjeroučenike od 2. do 8. razreda u Mačkovcu

Mačkovec (IKA)

U Župi sv. Petra i Pavla u Mačkovcu u tri je navrata ove godine održan župni kamp za djecu osnovnoškolskoga uzrasta. Prvi je susret održan 24. veljače, drugi 20. travnja i treći 24. lipnja, a susretima je svaki put nazočilo pedesetak djece iz župe Mačkovec.

„S obzirom da su zaštitnici župe Mačkovec apostolski prvaci sv. Petar i Pavao, odlučili smo da se djeca i svi mi s njima bolje upoznamo, ne samo s podacima iz njihova života, nego ponajprije s njihovom vjerom, a također i onim slabim stranama, te kako nam oni i njihovi prijatelji i učenici, Barnaba, Timotej, Tit, Marko i drugi, mogu pomoći da bolje upoznamo i približimo se njihovom i našem Učitelju Isusu iz Nazareta“, poručili su organizatori predvođeni župnikom preč. Anđelkom Košćakom.

U organizaciji i provedbi kampa sudjelovali su Ana Kraljić, Ivana Koren, Maja Đuran, Kristina Kelkedi, David Dokleja, Dino Krištofić, David Jelčić, Dorijan Zobić, Mia Šalja, a u glazbenom dijelu sudjelovao je župni zbor djece i mladih „Petrove ribice“ pod vodstvom Emine Božić, Zorana Novaka (gitara) i Jure Bana (kahon). Svoj doprinos kampu dali su i roditelji djece, bake i djedovi i mnogi drugi koji su se uključili svojim darovima, kolačima i drugim vrstama potpore.

Kamp se sastojao od molitvenog dijela, igre upoznavanja, stvaralačke radionice (likovne, glazbene…), rada po grupama, iznošenja mišljenja i dojmova, kviza znanja, zajedničkoga obroka, vlastitoga oblikovanja majica koje su ponijeli sa sobom kao uspomenu te dodjele nagrada.

„Nismo se prevarili: ‘K Isusu nas vode apostolski prvaci Petar i Pavao, naši nebeski zaštitnici!’ Plodove župnoga kampa polako prepoznajemo – sve više djece i roditelja rado dolazi na misna slavlja i druga župna okupljanja“, poručili su organizatori.