Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana krizmanijada u Brestju

Zagreb (IKA)

Cjelodnevni susret za kandidate za primanje sakramenta potvrde u Župi Dobroga Pastira održana je subotu 26. ožujka u Brestju.

Župna zajednica mladih župe i ove godine pripremila je duhovno-zabavni sadržaj s temom „Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe“.

Više od 70 kandidata za krizmu nakon uvodne molitve te predstavljanja programa i animatora podijelilo se u nekoliko skupina. U zajedničkoj katehezi koja je zatim uslijedila, krizmanici su promišljali o prispodobi i izgubljenom sinu. Na kraju kateheze dobili su zadatak da napišu kakav bi bio njihov svijet s Kristom i kakav bi bio bez Krista.

Zatim su se krizmanici uputili na radionice u kojima su dobili zadatke da pripreme igrokaz o izgubljenom sinu, izrade plakat o duhovnim i tjelesnim djelima milosrđa, izrade umnu mapu o usporedbi prispodobe o izgubljenom sinu i izgubljenoj ovci, naprave fotopriču o putu izgubljenog sina te da pripreme objave na raznim društvenim mrežama koje bi izgubljeni sin imao tijekom svog puta od odlaska pa sve do povratka milosrdnom Ocu.

Nakon plenuma na kojem su sudionici prezentirali sve što su napravili uslijedili su obrok te igre u župnom dvorištu.

Susret je završio molitvom i pozivom krizmanicima da se uključe u razne programe zajednice mladih te nakon krizme krenu na susrete mladih.