Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana Noć muzeja u Gorici

Gorica (IKA)

Noć muzeja u Gorici održana je po 13. put, u petak 27. siječnja. Organizatori su bili Župni ured Gorica, Hrvatska franjevačka arheološka zbirka „sv. Stjepan Prvomučenik“ Gorica, Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići i Matica hrvatska-Ogranak Grude.

Posjetitelji su u Gorici mogli razgledavati izložbe slika akademske slikarice Magdalene Džinić Hrkać, kao i arheoloških eksponata u Franjevačkoj arheološkoj zbirci i staroj crkvi u Gorici. Također u starom fratarskom podrumu dodijeljene su plakete za najbolje novo vino goričkih i sovićkih domaćinstava.

Predstavljen je i Vodič kroz Hrvatsku franjevačku arheološku zbirku kojega su priredili Miran Palčok i fra Ante Marić uz pomoć članova uredništva. Nakladnik je spomenuta arheološka zbirka u Gorici. Govornici tijekom Noći muzeja bili su fra Marin Karačić, fra Vinko Mikulić, fra Ante Marić, Ljubo Grizelj, Miran Palčok i Magdalena Džinić Hrkać.

U glazbenom dijelu programa nastupile su Marija Bušić i Marija Prlić uz gitarsku pratnju Dragana Prlića. Program je vodila Marija Prlić.