Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gorica

Misa zadušnica i predstavljanje knjige pokojnog arheologa Tihomira Glavaša u Gorici

Na drugu godišnjicu smrti arheologa Tihomira Glavaša, u ponedjeljak 2. listopada 2023. slavljena je za njega misa u župnoj crkvi sv. Stjepana u Gorici, nakon čega je u staroj crkvi u Gorici, na temeljima ranokršćanske bazilike i starohrvatske crkve, predstavljena njegova knjiga „Arheološka istraživanja na kuli u Počitelju“.

Preminula školska sestra franjevka Ana Tikvić

S. Ana Tikvić, članica Bosansko-hrvatske provincije školskih sestara franjevki, preminula je blago u Gospodinu na blagdan sv. Mateja, u četvrtak 21. rujna 2023., u 93. godini života i 70. godini redovništva, prenosi KTA.

Održana Noć muzeja u Gorici

Noć muzeja u Gorici održana je po 13. put, u petak 27. siječnja. Organizatori su bili Župni ured Gorica, Hrvatska franjevačka arheološka zbirka „sv. Stjepan Prvomučenik“ Gorica, Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići i Matica hrvatska-Ogranak Grude.

Zlatko Dalić posjetio franjevce u Livnu

Franjevački samostan sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu ugostio je u utorak 3. siječnja izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, a povod su bili sportski uspjesi na međunarodnoj razini koje ostvaruje s nogometnom momčadi.

Noć muzeja u Gorici

Noć muzeja koja se u petak 28. siječnja u Hrvatskoj održala po 17., a u Gorici po 12. put i ove godine je privukla veliki broj posjetitelja.

U Gorici održana druga korizmena tribina

U petak 12. ožujka u starom župnom dvoru u Gorici održana je 2. korizmena tribina u organizaciji Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići. Tribinu je održao fra Miljenko Mića Stojić, vicepostulator postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“. Naslov predavanja bio je: "Ne budeš li se bavio prošlošću, bavit će se ona tobom".

Održana prva korizmena tribina u Gorici

Imotski gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović održao je prvu korizmenu tribinu u starom župnom dvoru u Gorici u petak 15. ožujka. Tema tribina bila je „Zagledani u ljubav raspetu“.