Budi dio naše mreže
Izbornik

Preminula školska sestra franjevka Ana Tikvić

Livno (IKA/KTA)

S. Ana Tikvić, članica Bosansko-hrvatske provincije školskih sestara franjevki, preminula je blago u Gospodinu na blagdan sv. Mateja, u četvrtak 21. rujna 2023., u 93. godini života i 70. godini redovništva, prenosi KTA.

Sprovodna misa za pokojnu s. Anu bit će slavljena u petak 22. rujna u 12 sati u samostanskoj crkvi sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu. Potom će biti slavljeni sprovodni obredi na groblju sv. Mihovila na Gorici.

Sestra Ana Tikvić rođena je 22. svibnja 1931. u Donjoj Skakavi, župa Poljaci (Brčko) od oca Franje i majke Ivke r. Tikvić kao prvo od jedanaestero djece. Na krštenju su joj roditelji nadjenuli ime Mara.

U u kandidaturu školskih sestara franjevki primljena je u franjevačkom samostanu u Visokom 20. siječnja 1949. U postulaturu je primljena u Sarajevu 14. veljače 1954, a u novicijat 14. kolovoza 1954. u Virovitici. Prve zavjete položila je 15. kolovoza 1955. u Virovitici, a doživotne 15. kolovoza 1958. u Visokom.

Veći dio radnog vijeka provela je radeći kućanske poslove u franjevačkim samostanima i župnim kućama u Kraljevoj Sutjesci, Biloj kraj Livna, Vidošima, Tolisi, Čakovcu, Beogradu, Kotor Varošu, Cerniku, Gornjoj Tramošnici i Bugojnu. U samostanu na Gorici u Livnu kamo je poslana 2002. brinula je o urednosti rublja sve dok su joj snage dopuštale. Posljednjih nekoliko godina bila je u bolesničkoj postelji, potpuno ovisna o brizi sestara.