Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana promocija polaznika Programa za stjecanje kompetencija nastavnika HKS-a

Zagreb (IKA)

Svečana promocija 33 polaznika Programa za stjecanje kompetencija nastavnika na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu održana je u subotu 18. svibnja u dvorani „Bl. Alojzija Stepinca”, izvijestio je Ured za odnose s javnošću HKS-a.

Uime domaćina polaznike, njihove obitelji i prijatelje pozdravila je moderatorica programa izv. prof. dr. sc. Marijana Togonal. Svečani je čin započeo pozdravnim govorom prorektora za nastavu prof. dr. sc. Roka Mišetića, koji je ujedno prenio pozdrave i zahvalu rektora prof. dr. sc. Željka Tanjića. U uvodnim je riječima prorektor istaknuo da je to program stručnog usavršavanja za potrebe cjeloživotnog obrazovanja, stoga on na tržištu rada ima izuzetnu važnost i vrijednost. Zahvalio je polaznicima što su odabrali baš Hrvatsko katoličko sveučilište te im čestitao na uspjehu.

Nakon prorektora Mišetića nazočne je pozdravila i voditeljica Programa Vjera Brković, koja je istaknula kako je misija i vizija Hrvatskog katoličkog sveučilišta kontinuirana potraga za istinom kroz istraživanja te uz pomoć odgojno-obrazovne djelatnosti raditi na očuvanju i prenošenju znanja za dobrobit društva, pri čemu se osobita pozornost posvećuje razvoju cjelovite osobe.

Brković je istaknula da život i rad u 21. stoljeću zahtijeva pojedince koji su spremni kontinuirano usvajati i proširivati znanja, vještine, stajališta te pojedince koji su sposobni aktivno participirati u društvu prenošenjem pozitivnih vrijednosti. Zahvalila je polaznicima na povjerenju i naglasila kako njihova diploma nije samo papi, već puno više od toga. U njoj je utkan trud, žrtva, napor i odricanje ljudi koji su uz svoj posao, obiteljske, zdravstvene i druge poteškoće odlučili se školovati i usavršavati te u konačnici i završiti ono što su upisali, dodala je. Program ove godine obilježava desetu godišnjicu postojanja, trenutno je upisana 21. grupa polaznika što je dokaz kvalitete rada i truda svih suradnika koji su uključeni u izvođenje programa, istaknula je. 

Nakon pozdravnih govora započela je svečana dodjela potvrda koje su podijelili prorektor Mišetić i voditeljica Brković. Na kraju je, uime polaznika, Dragica Jengić zahvalila svim djelatnicima Sveučilišta koji su dio organizacije, vođenja i provedbe Programa. Posebnu je zahvalu uputila predavačima koji su polaznicima pomogli da unaprijede postojeće znanje, ali i koji su im otvorili nove vidike u životu i poslu, izvijestio je Ured za odnose s javnošću HKS-a.