Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana prva korizmena tribina u Gorici

Gorica (IKA)

Imotski gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović održao je prvu korizmenu tribinu u starom župnom dvoru u Gorici u petak 15. ožujka. Tema tribina bila je „Zagledani u ljubav raspetu“.

Fra Kristian je između ostaloga kazao kako je Blažena Djevica Marija, Majka Gospodinova bila u svakom trenutku svoga života zagledana u Isusa, koji je Ljubav. I onda kad je nad njim bdjela u jaslicama i onda kad ga je gledala izmučena na Križu. Tako zapravo treba izgledati i kršćaninov život, vječito zagledan u Ljubav Raspetu, jer Ljubavi bez Križa nema.

Na početku i na kraju tribine predsjednik Bratovštine Dragan Prlić pozdravio je oca gvardijana i župnika, i sve prisutne zaželjevši plodonosnu korizmu i po ovim korizmenim tribinama u Gorici.

Tribine u Gorici Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići organizira 16. godinu za redom, a ovogodišnje su s posebnim naglaskom uz obilježavanje 20. obljetnice postojanja i rada Bratovštine.

Sljedeća korizmena tribina je u petak, 22. ožujka 2019. godine u 20 sati u starom župnom dvoru u Gorici kad će predavanje, na temu „Kako patnja može biti pozitivna!“ održati s. Dominika Anić, članica Školskih sestara franjevki Provincije Svete obitelji u Mostaru. Trenutačno na službi u Bijelom Polju.

Ključne riječi:
Gorica korizmena tribina