Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola

Zagreb (IKA)

Sjednica Povjerenstva za trajnu formaciju djelatnika katoličkih škola održana je u četvrtak, 20. lipnja 2024., u prostorima Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, izvijestio je Nacionalni ured HBK za katoličke škole.

Na njoj su sudjelovali njezini članovi profesorica na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu dr. sc. Snježana Mališa, vjeroučiteljica i knjižničarka u zagrebačkoj Osnovnoj školi „Dominik Savio“ Ivana Mokri, predstojnik Nacionalnog ureda za katoličke škole Ivica Žuljević i tajnik Ureda Tomislav Buntak.

Nakon molitve predstojnik Žuljević pozdravio je članove Povjerenstva, zahvalio im za dolazak te predstavio dnevni red. Pristupilo se analizi održanih skupova stručnih službi u katoličkim školama, kao i godišnjoj formaciji svih djelatnika katoličkih škola održanoj u dva termina – u Đakovu, 2. ožujka 2024. te u Zadru, 9. ožujka 2024., o temi „Cjeloviti rast osobe“. Na temelju evaluacije članovi Povjerenstva zaključili su da su teme usavršavanja i druženja bila konkretna, s tendencijom pomoći u radu, ali i svakodnevnom životu djelatnika katoličkih škola. Potom su izneseni prijedlozi tema i organiziranja skupova stručnih službi i djelatnika u katoličkim školama za iduću školsku godinu 2024./2025. te su predloženi predavači, radionice i primjeri dobre prakse o čemu će se detaljnije razgovarati s ravnateljima na njihovom godišnjem susretu u Rijeci od 8. do 10. srpnja ove godine.

Zatim je predstavljen detaljan plan provedbe Stručnog usavršavanja nastavnika i djelatnika u katoličkim školama – interdisciplinarni programe edukacije koji započinje iduće školske 2024./2025. godine u Zagrebu i Zadru. Na kraju sjednice razgovaralo se o pripremi dokumenta „Smjernice odgojno-obrazovnog identiteta katoličkih škola“, izvijestio je Nacionalni ured HBK za katoličke škole.