Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana sjednica Svećeničkog vijeća Šibenske biskupije

Šibenik (IKA/TU)

Sjednica Svećeničkog vijeća Šibenske biskupije održana je u srijedu, 8. studenog 2023. u Svećeničkom domu u Šibeniku, izvijestio je Tiskovni ured Šibenske biskupije.

Sjednica kojom je predsjedao šibenski biskup Tomislav Rogić započela je molitvom Srednjega časa i prihvaćanjem zapisnika od prošle sjednice Svećeničkog vijeća. Razgovaralo se o aktualnostima kršćanskog života u Šibenskoj biskupiji, projektima i planovima. Između ostalog spomenut je projekt obnove pučke kuhinje u Šibeniku.

Na sjednici se biskup kratko, zajedno s nazočnim svećenicima, osvrnuo na obilježavanje 725. godišnjice utemeljenja Šibenske biskupije koja bi se trebala zaključiti na Božić 2023. godine. Govorilo se i o pastoralu sprovoda, kao i o dokumentu u vidu uputa za vođenje sprovoda koji bi olakšao svećenicima postupanje u određenim situacijama prigodom sprovodnih obreda.

Potom je generalni vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić izvijestio nazočne o zaključcima sa Sinode koja se održavala u Vatikanu tijekom listopada.

Sjednica Svećeničkog vijeća završila je zajedničkom molitvom.