Budi dio naše mreže
Izbornik

Održane duhovne vježbe za djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova

Valbandon (IKA)

U Valbandonu pored Pule održane su od srijede 16. do petka 18. studenoga duhovne vježbe za djelatnike Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, PU virovitičko-podravske, PU zadarske i PU zagrebačke. Voditelj je bio biskupski vikar za pastoral MUP-a i redarstvenih službi vlč. Frano Musić, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u RH.

Prispodobom o izgubljenoj drahmi voditelj je u uvodnom razmatranju označio cilj i razlog dolaska na duhovne vježbe, a to je da i polaznici poput žene iz prispodobe zapale svjetiljku, pometu kuću i brižljivo pretraže ono izgubljeno u svojem životu.

Božja riječ je svjetlo i od nje sve polazi, ali mi trebamo pomesti i pretražiti kako bi na kraju došli do istinske radosti, naglasio je voditelj. Također, sve je sudionike potaknuo i podsjetio da duhovne vježbe žele motivirati da u zahtjevnom policijskom poslu ne odrađuju samo formalno ono što se od njih traži, kao i to i da druge ne promatraju isključivo kao činovnike, nego kao braću i sestre u Kristu.

Središnji susret svakoga dana bilo je euharistijsko slavlje u kapeli blaženoga Miroslava Bulešića s molitvom za žrtve Domovinskog rata, a posebno za žrtve Vukovara i Škabrnje. Također, prisutni su kroz sva tri dana imali priliku za sakrament ispovijedi te za osobni duhovni razgovor, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u RH.