Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vojni-ordinarijat-u-rh

Proslava Gospe Lurdske i Dana bolesnika u kapeli Vojnog ordinarijata

Povodom proslave Gospe Lurdske i Dana bolesnika, u nedjelju 11. veljače, u kapeli Vojnog ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru služena je misa na kojoj su se okupili članovi Hrvatske udruge medicinskih sestara, medicinske sestre, medicinski tehničari, liječnici i drugi bolnički djelatnici iz Zagreba i okolice, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Petrinja: Biskup Bogdan predslavio misu o 33. obljetnici osnutka Tigrova

Prigodom 33. obljetnice ustanovljenja 1. gardijske brigade „Tigrovi“, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan je u ponedjeljak 6. studenoga u kapeli sv. Ilije u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji predslavio misu i blagoslovio spomen-obilježje poginulim Tigrovima, izvijestio je Vojni ordinarijat.

Posjet vojnog muftije Vojnom ordinarijatu u Republici Hrvatskoj

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan primio je u srijedu 25. listopada u sjedištu Vojnog ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru vojnog muftiju u Bosni i Hercegovini Hadisa-ef. Pašalića, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Misa Večere Gospodnje u Vojnom ordinarijatu

Misa Večere Gospodnje i obredi Velikog četvrtka proslavljeni su 6. travnja u Vojnom ordinarijatu na zagrebačkom Ksaveru. Misu predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Održan sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu hodočašća u Lurd

U sjedištu Vojng ordinarijata u Zagrebu održan je u srijedu 22. ožujka prvi sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu i provedbu 29. hodočašća vjernika Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd koje će se održati od 9. do 16. svibnja, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata.

Posljednji ispraćaj poručnika Marijana Puljiza

Pripadnik Hrvatske vojske i dugogodišnji pomoćnik vojnog kapelana na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ u Zagrebu poručnik Marijan Puljiz preminuo je u nedjelju 29. siječnja u Zagrebu u 61. godini života nakon teške bolesti. Posljednji ispraćaj pokojnika održao se u četvrtak 2. veljače na mjesnom groblju u Runoviću kod Imotskog.

Obilježena 31. obljetnica HVU „Dr. Franjo Tuđman“

U prigodi svečanog obilježavanja 31. obljetnice Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, u utorak 20. prosinca, vojni ordinarij Jure Bogdan predvodio je misu zornicu u kapeli sv. Mihaela arkanđela na HVU, izvijestio je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

1 2 3