Budi dio naše mreže
Izbornik

Održane duhovne vježbe za kapucine

Ivanečki Vrhovec (IKA)

Duhovne vježbe za članove Hrvatske kapucinske provincije „Sv. Leopolda Bogdana Mandića“održane su od 14. do 18. rujna 2021. u kući Marije Suotkupiteljice Družbe sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu.

Vježbe je vodio spiritanac o. Arkadiusz Krasicki, profesor biblijskih predmeta na Teološko-katehetskom odjelu Sveučilišta u Zadru.

Četrnaestorica kapucina – svećenika, studenata teologije i braće nesvećenika je na poticaj voditelja razmatralo biblijske izvještaje o proroku Iliji i problemima s kojima se on suočavao u svojoj proročkoj službi u Izraelu. Njegovo djelovanje odvijalo se između krize, depresije i konačnog susreta s Bogom Živim na brdu Horebu.

O. Arek želio je na taj način potaknuti braću kapucine kako da se u svome redovničkom životu, poput proroka Ilije trebaju znati nositi s teškim životnim situacijama u kojima je konfrontaciju s poteškoćama gotovo nemoguće izbjeći, da bi nakon dugog i tegobnog putovanja, kraju u tišini lahora, doživjeli radosni susret sa Gospodinom.