Budi dio naše mreže
Izbornik

Održano hodočašće mladih Riječke nadbiskupije

Rijeka (IKA)

Putevima talijanskih svetaca hodočastili su mladi Riječke nadbiskupije od 11. do 14. travnja pod vodstvom povjerenika za mlade Ivana Seletkovića i studentskog kapelana fr. Ivana Dominika Iličića, objavljeno je na stranici Riječke nadbiskupije.

Na hodočašću su posjetili Svetu goru La Vernu, Perugiu, Assisi i Porcijunkulu, Casciu, Roccaporenu i Padovu.

Hodočašće su započeli u La Vernu, mjestu u kojemu je sv. Franjo Asiški primio stigme, u kojemu se molio i postio. Iz La Verne uputili su se u Perugiu u samostan u kojemu su bili smješteni. Drugoga dana u Franjinom duhu hodočastili su u Porcijunkulu – Baziliku Santa Maria degli Angeli, u kojoj se nalazi crkvica koju je Franjo popravio svojim rukama te Asiz – katedralu San Rufino, grob bl. Carla Acutisa, baziliku i grob sv. Klare, sobu u kojoj je boravio sv. Josip Kupertinski, samostan franjevaca konventualaca, te baziliku i grob sv. Franje Asiškog. Tamo su sudjelovali na molitvi večernje s franjevcima, a nakon nje uputili na misu u Perugiu koju su slavili kao vrhunac dana.

Trećega dana uputili su se u Casciu. Tamo su molili ispred neraspadnutog tijela sv. Rite te posjetili samostan u kojemu je živjela ta svetica. Tamo su slavili misu te posjetili grob bl. Marie Terese Fasce i euharistijsko čudo koje je izloženo u kripti bazilike sv. Rite. Osnaženi sakramentom euharistije zaputili su se u Roccaporenu – mjesto gdje je sv. Rita živjela prije ulaska u samostan. Posjetili su njenu rodnu kuću, kao i kuću u kojoj je živjela s mužem i djecom, a u blizini i brdo na kojemu su čudnovato procvale ruže te Grotta D’oro.

Posljednji dan hodočašća proveli su u Padovi. Hodočastili su sv. Antunu Padovanskom u baziliku koja nosi njegovo ime, zatim grob sv. Leopolda Bogdana Mandića i tamo slavili misu zahvalnicu za sve primljene milosti na hodočašću. Nakon mise pomolili su se na grobu bl. Liduine Meneguzzi. Boravak u Padovi iskoristili su za posjet hrvatskim bogoslovima koji studiraju u Padovi.