Budi dio naše mreže
Izbornik

Oko 2700 molitelja u 29 gradova sudjelovalo u molitvenom bdjenju „40 dana za život“

Zagreb (IKA )

Završilo je jesensko molitveno bdjenje za život Inicijative „40 dana za život“. Kampanja je trajala od 26. rujna do 4. studenoga. Tema kampanje bila je postabortivni sindrom, a održana je pod geslom „Njegove nas rane iscijeliše“.

Oko 2700 molitelja bdjelo je na 31 mjestu u 29 gradova. U ovoj kampanji organizatori su podigli i dvije nove web stranice: www.40danafilm.com i www.hrvatskazazivot.com na kojima se mogu pronaći sve informacije o filmu „40 dana…“ prikazanom tijekom kampanje u cijeloj Hrvatskoj i djelovanju udruge „Hrvatska za Život“.

U emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija tim je povodom gostovao predsjednik inicijative “40 dana za život” Ante Čaljkušić. Kako je istaknuo, u sklopu molitvene akcije pred bolnicama i domovima zdravlja tih dana je sudjelovalo gotovo tri tisuće ljudi, a iz godine u godinu u akciju se uključuje i sve veći broji gradova. Prema Čaljkušićevim riječima, reakcije ljudi su više od 80 posto pozitivne, dok je samo 10 do 15 posto neutralnih ili negativnih komentara. Također, u ovoj kampanji, ocijenio je Čaljkušić, nije bilo toliko medijskih napada na inicijativu, no bilo je pokušaja određenih političara da ih se makne s mjesta bdjenja. U tome su ih, kako tvrdi, podržavali i određeni mediji iskrivljavajući istinu. Na takve napade nisu reagirali, no Čaljkušić je postavio protupitanja: „Zašto njima smeta što udruga Betlehem ima danas sedam kuća u Hrvatskoj u kojima može zbrinuti majke s djecom? Zašto bi nekome smetalo što je Inicijativa ’40 dana za život’ osigurala nekoliko stanova za majke i obitelji koje nemaju krov nad glavom, a odlučile su roditi svoje dijete?“

Istaknuo je da je ova kampanja bila obilježena novim mjestima bdjenja. Novi gradovi koji su se ove jeseni uključili u Inicijativu su Gospić i Zabok, a u Splitu se otvorilo i novo mjesto bdjenja kod Poliklinike CiTo. U onome što rade ohrabruju ih rezultati njihova i molitvenog i praktičnog djelovanja za žene i obitelji. Posebno njihovog Tima za trudnice koji imaju kao udruga „Hrvatska za Život“.

Posla ima i uoči predstojeće proljetne molitvene kampanje, istaknuli su organizatori. Udruga “Hrvatska za Život”, uz seminare i susrete, sudjelovat će sa svojim izdanjima i na zagrebačkom sajmu knjiga Interliberu.